10. september 2009

Ruffen - sjøhesten som ikke kunne svømme

Det er koselig når ting fra da man var liten plutselig dukker opp igjen. Ble inspirert av -M- sitt innlegg om Ole Brumm, som var en av de store favorittene da jeg var liten. Men førsteplassen gikk uten tvil til Tor Åge Bringsværds historier om Ruffen - sjøhesten som ikke kunne svømme. Mitt kjæreste kosedyr fra barndommen er en kosedyrhund som selvfølgelig er oppkalt etter Ruffen =)


Ruffen bor langt ute i havet, på en mystisk øy som bare er synlig på tirsdager og fredager. Men Ruffen er ikke som andre sjøormer. Han kan nemlig ikke svømme, siden han var syk den sommeren alle de andre ormene lærte å svømme. Men Ruffen lærer å svømme av sin venn blekkspruten 1030,25 (det er hans for- og ettertall!) og får bevist for alle under en stor storm at han er like tøff som enhver sjøorm!

Mine favoritter er den første boken, Ruffen - sjøhesten som ikke kunne svømme , og bok nummer tre, Ruffen og Den flyvende hollender. Den sistnevnte syntes jeg var kjempeskummel, men allikevel ble den lest gang på gang.
Tor Åge Bringsværd har i Ruffen-bøkene skapt et magisk univers som er akkurat passe skummelt og som fascinerer både store og små. Tegningene av Thore Hansen er fantastiske, og setter prikken over i´en. Den første boken utkom første gang i 1972, men er nå kommet i ny utgave, og kan ikke anbefales sterkt nok!

God natt, alle sammen!

-I-

4 kommentarer:

 1. For en koselig og fin blogg! Og Ruffen ja...*sukk* Husker han godt og det er virkelig koselig å gjenoppdage gamle minner, spesielt gjennom bøker! Titter innom igjen snart:) Heidi

  SvarSlett
 2. Hei og takk for hilsen:) Så fin blogg dere har!

  Ønsker dere alle 3 en fin helg.

  SvarSlett
 3. Heisan

  Er helt enig...Ruffen er en skjønn liten skapning, og den boken du anbefaler er den beste syntes jeg. Vet ikke hvor mange ganger jeg har lest den for barn i ulik alder...den er magisk:)
  Ønsker dere alle tre en flott helg!

  SvarSlett
 4. Vilken härlig bok det ser ut att vara, så otroligt söta ormar eller vad det föreställer :)
  Fantasi är underbart, barnböcker är fulla av det!
  Hare fint!

  SvarSlett