9. september 2009

Ole Brumms fantastiske verden

Først og fremst en hilsen til vår kjære venninne: Gratulerer med dagen i går E!! Håper vi får feiret deg årntli neste gang du kommer hjem!!! =) I dag er det 090909, egentlig burde vi hatt en markering 09.09 i dag tidlig- men det gikk i glemmeboka gitt. Barn blir født på dager som denne også, noen sikkert mindre tilfeldig enn andre- uansett - de får en bursdagsdato som er lett å huske =) Det blir mye bursdagsprat her nå og mer blir det- har vært på jakt etter gave til min lille nevø som fyller år i morgen! I bokhandelen fant jeg en koselig bok.. Ole Brumms Fantastiske Verden- en storslagen introduksjon til Ole Brumm og hans verden. Fra: Gyldendal Litteratur. Den er kjempesøt og spennende (ja, for meg også).

Brumm:
"Det gjør meg ikke noe om det regner eller snør,
bare jeg får honning,
er jeg blid og glad som før"

Hvordan få et godt og hyggelig liv?
 • Prioritering er viktig! (Honning, Nøff, andre gode venner)

 • La ting komme til deg (nynning, dikt, ideer) uten å tvinge dem eller hente dem.
  Og viktigst av alt:
 • Hvis du bekymrer deg for at noe forferdelig vil skje (at et tre vil falle ned eller en hyssing ryke), regn med at det ikke vil skje. Da blir alle gladere og lykkeligere.

Det som for noen kan se ut som en klokkesnor, kan for andre være en helt brukbar hale.

En ting som jeg synes var ekstra morsomt var at det er et lite hefte inne i boka med "Regler og Taktikk for Brummpinner" (Jeg har alltid lurt på hvordan man egentlig spiller det uten å jukse- det er for eksempel Ikke lov å Kaste Pinnen...) =)

Et par fine oppskrifter:

"Brumms himmelske honningretter" 1) Nam... Honning 2) Nam.. Honning og boksemelk 3) Nam.. Honningkake med marmelade 4) Nam.. Krukker fulle av deilig Honning 5) Å Nei, Honningen er borte. Heffalompen har spist den opp!

Og til slutt Tussi.. =) "Tussis tistel- smørbrød" 1) Plukk tistler som ikke har blitt bumpet av Visse Andre (noe som tar all smaken ut av dem, men det tar Visse Andre selvsagt ikke hensyn til). 2) Ta to skiver gammelt, tørt brød som ingen andre vil ha, og legg tistlene mellom skivene. 3) Server disse smørbrødene til alle vennene dine. Hvis de ikke liker dem, er det kanskje ikke annet å vente.

Da bør jeg kanskje pakke inn boken... =) ha en super onsdagskveld.. bare to dager igjen til helgen nå =) Klem fra -M-

3 kommentarer:

 1. Vilken otroligt härlig blogg detta var, kommer garranterat tillbaka! Den Ior-svansen var ju bara för söt alltså :)

  Ha det superfint!

  SvarSlett
 2. Hei, tusen takk for utfordringen! Den kommer snart, men jeg må da tenke litt før, hihi! Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 3. Så koselig å få komme inn i Brumms verden!
  Noen grunntanker derfra er bra å ha med seg i ryggsekken:) Ha en fin kveld, klem

  SvarSlett