22. september 2009

Oscarshall

Jeg skal snart på omvisning på Oscarshall som ligger på Bygdøy. Dette vakre bygget sto ferdig i 1852 og var tegnet av den danske arkitekten Johan Henrik Nebelong for kong Oscar I. Selv om arkitekten var dansk er alt interiøret laget av norske kunstnere og håndverkere. Oscarshall har fra 2006 til august i år blitt restaurert. Dette har kostet 115 millioner. I sommerhalvåret er bygget nå et museum. Bilder fra Kongehuset.no og Dagsavisen. Jeg har aldri vært på Oscarhall før, så jeg gleder meg til å se hvordan det er innvendig =) Fasaden er kjempefin!!
M

3 kommentarer:

 1. Heisann :) Hadde tenkt å ta meg en tur innom her men oppdaget at jeg ikke hadde linket til dere! Det har jeg ordnet nå ihvertfall..Hvis det er greit for dere da? Oscarshall er et flott bygg. Leste en gang at det var en student som jobbet i stallen hos kongen som fikk lov til å bo i det minste bygget nede ved vannet..Tenk så moro å ivitere med seg studievenner til sitt rosa lille slott hihi!!
  Dette var mange år siden og mannen har nok flyttet men jeg tenker på det hver gang jeg kjører forbi :)Ha en fin kveld videre! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 2. Der så det virkelig flott ut!

  Har heller ikke vært der. Så spennende at du skal dit snart da...blir nok kjekt:)

  God tur og kos deg masse...klem fra meg

  SvarSlett
 3. Hei! Oscarshall ser skikkelig flott ut, men jeg må innrømme at Gamlebyen ser mest innbydende ut;) Har hørt mye fint om den delen av Fredrikstad, og kanskje en dag blir det min tur? Klem B:)

  SvarSlett