31. august 2009

Flettet Skillingsbrød

Det beste med gjærbakst er Lukten!! Det nest beste er å ha fersk gjærbakst når gjestene kommer =) I dag har jeg laget Flettet Skillingsbrød- dagens lille oppfinnelse! Sålangt Sågodt! Nå får gjestene avgjøre om det ble vellykket eller ei!!

Flettet Skillingsbrød
Lett å lage- først en bolledeig! Disse målene holder til 2 skillingsbrød.

- 1 pakke tørrgjær, - 100 gram smeltet margarin, -4 dl lunken melk, - 6 ss sukker,- 1 ts kardemomme,- ca 10 dl hvetemel og - Kanel, smør og sukker til fyll.
Blandingen av smeltet margarin og melk skal tilsammen ha ca 37gr før det blandes med det tørre! Elt deigen smidig og fin og la den stå til heving i ca 1 time! Del deigen i 2. Begynn med den ene delen som igjen deles opp i 3 like deler. Bruk en kjevle og lag avlange flate pannekaker som dekkes med smør, kanel og sukker. Rull deretter en liten pølse. Legges tilside, gjør det samme med de to andre delene. Deretter lager du en flette av de tre pølsene! Putt i en smurt brødform. Stek på ca 220 gr midt i ovnen i ca. 20 minutter?- følg med!

De Beste skillingsbollene jeg noen gang har smakt har de på Bakeriet i Lom! Anbefales på det varmeste!! =) Hvis du tar deg en bolle på Bakeriet i Lom så får du samtidig med deg en kjempetrivelig atmosfære og en flott utsikt til Prestfossen rett utenfor! Jeg må nevne at hvis du besøker Bakeriet i Lom, så er du også rett ved et av Norges mest Fantastiske fjellområder- Jotunheimen! Du kan lese med om Bakerherligheten her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=90483


Kos deg!
-M-

1 kommentar:

  1. Hei! Nam, skulle gjerne hatt en smak av det brødet der, gitt! I skrivende stund steker Herr Glede vafler, er ikke så verst det heller. Takk for besøk inne hos meg. Alltid morsomt når noen nye titter innom og legger igjen en hilsen. Nå har jeg skumlest meg gjennom nesten alle innleggene her.. Ser vi liker mye av det samme. ;) Jeg kommer gjerne igjen.

    SvarSlett