6. oktober 2009

Eplekake & Sprettkorn

Da jeg og nabokona sto i heisen i dag sa vi oss enige i at dette virkelig er den første høstdagen.. For et Dri..vær! Plaskregn og vind. Godt at høsten har vært så fin frem til nå- en positiv sjel på jobben mente det skulle bli bedre vær utover i uka, så velger å tro på henne =) I kveld har jeg bakt kake som skal være med meg på jobben i morgen.

Eplekake:
Du trenger en langpanne, 300 g mykt/flytende smør, 500 g sukker, 6 store egg, 300 g mel, 2 ts bakepulver. Til fyll: ca 600 g epler, 2 dl sukker, kanel, mandler.

Rør eller pisk sammen smør og sukker. Tilsett et egg om gangen under konstant røring, deretter mel og bakepulver. Fyll deigen i langpanne- som bør være smurt eller at du har foret den med bakepapir. Kutt epler i to, skrell dem, kast kjernehusene og skjær de i båter. Vend dem i en blanding av sukker og kanel. Legg de oppå deigen, og trykk dem lett ned. Dryss oppkuttede mandler (skåldede) over (+evt litt ekstra sukker og kanel) og stek kaken på 175 grader i ca 40 minutter! La kaken avkjøle! Smaker godt med is eller krem ved siden av. Da er det bare å kose seg =)

Nå blir det sprettkorn kos resten av kvelden.. Fristet til å smake på kaken - lukter godt på kjøkkenet nå.. =)
Ha en fin fin kveld!
M

3 kommentarer:

  1. Navnet sprettkorn har jeg aldri hørt før! Det var veldig tidig...tror jeg må begynne å bruke det:))

    Herlig med varm eplekake i ruskeværet...

    Ha en fortsatt fin uke, klem

    SvarSlett
  2. Eplekake er nydelig, og din så veldig fristende ut...:) Heldige kollegaer på jobb i dag da, hjelper garantert på arbeidslysten;)

    SvarSlett