Eplekake:
Du trenger en langpanne, 300 g mykt/flytende smør, 500 g sukker, 6 store egg, 300 g mel, 2 ts bakepulver. Til fyll: ca 600 g epler, 2 dl sukker, kanel, mandler.
Rør eller pisk sammen smør og sukker. Tilsett et egg om gangen under konstant røring, deretter mel og bakepulver. Fyll deigen i langpanne- som bør være smurt eller at du har foret den med bakepapir. Kutt epler i to, skrell dem, kast kjernehusene og skjær de i båter. Vend dem i en blanding av sukker og kanel. Legg de oppå deigen, og trykk dem lett ned. Dryss oppkuttede mandler (skåldede) over (+evt litt ekstra sukker og kanel) og stek kaken på 175 grader i ca 40 minutter! La kaken avkjøle! Smaker godt med is eller krem ved siden av. Da er det bare å kose seg =)
Nå blir det sprettkorn kos resten av kvelden.. Fristet til å smake på kaken - lukter godt på kjøkkenet nå.. =)
Ha en fin fin kveld!
M
Mmmm! Ser deilig ut!
SvarSlettNavnet sprettkorn har jeg aldri hørt før! Det var veldig tidig...tror jeg må begynne å bruke det:))
SvarSlettHerlig med varm eplekake i ruskeværet...
Ha en fortsatt fin uke, klem
Eplekake er nydelig, og din så veldig fristende ut...:) Heldige kollegaer på jobb i dag da, hjelper garantert på arbeidslysten;)
SvarSlett