1. januar 2012

Puslespill med nål og tråd

Godt nytt år alle sammen!
I dag har jeg montert ferdig en Mariusgenser som jeg strikket i høst! Her er prosessen med å klippe til bolen og sy i ermene... 
Etter å ha festet alle trådene bør du damppresse alle delene under et vått kjøkkenhåndkle på vrangen, pass på å dynke håndkle under springen etter hvert, det blir raskt tørt.
 Legg de ulike delene litt til "tørk".
Ved press-ingen av bolen er det viktig å ha kantene på sidene mest mulig tydelige- her skal det klippes opp. Jo tydeligere press kanten er, jo enklere er det å måle til, sy og klippe.
 Legg de to ermene ved siden av bolen slik at du kan måle opp hvor langt ned du må klippe på hver side. Pass på at "belegget" på ermene ikke er den reelle bredden, legg gjerne belegget under genseren når du måler til. 
Jeg setter knappenåler mellom de to maskeradene der det skal klippes nedover. Dette er også en fin veileder når man skal sy med maskin. 


 Når jeg har satt knappenåler bestemmes også "bredden"- hvor langt utenfor klippingen man skal sy, ved at symaskinfoten går kant i kant med nålene. 

 Sy bittelitt nedenfor dit du skal klippe opp. 
Jeg har sydd to sømmer- en rettsøm først og deretter sikksakk med veldig små sting. Dette er valgfritt, men jeg fant ut at jeg synes det var "tryggest" med to sømmer...
 Så er det bare å klippe opp....Men før du syr i ermene må du sy sammen skuldersømmene. Dette kan gjøres ved at du setter av halsmaskene på en tråd eller liten rundpinne, deretter feller av skuldermaskene og syr sammen skuldersømmene. Eller så kan du sy sammen maskene med maskesting uten å felle av først. Jeg valgte å felle av og sydde sammen skuldersømmene på "vanlig" måte..  
 Deretter kan du sy i ermene for hånd.. med vanlig garn i basisfargen. Belegget fra ermene syes over kanten på innsiden slik at vrangsiden blir like fin som rettsiden!
Og vips er genseren ferdig!!
Nå får vi se om den passer. Ha en koselig kveld!! Klem fra Marianne

3 kommentarer:

 1. Passa den!!?! Veldig god veiledning du har skrevet i alle fall:) Nesten så æ får lyst å strikke for så å klippe og sy æ p:) Glede mæ til torsdag!
  Klem

  SvarSlett
 2. Dette var jo en spennende "making of"! Finfin Mariusgenser!
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 3. Silje: Ja, den passet til meg hvertfall.. =) Litt liten til samboern, men han sier han kan bruke den.. du får sikkert se en dag =)=) Gleder meg masse til torsdag ja!! Har forresten strikket "halsen" din!! =) FOrnøyd altså!! Sees snart, klem fra M

  SvarSlett