21. oktober 2010

Chomolungma

Verdens høyeste fjell- 8844 moh. (målt i 2005) Mount Everest..
I bloggeverden har vimpelrekker blitt kjempepopulært- kanskje det er herfra ideen kommer?? Har nettopp lest Jeffrey Archers bok "Paths of Glory"- bra bok om første forsøkene på å bestige fjellet. Boka handler om George Mallory som muligens var første mann på toppen i 1924, men som ikke er sikkert siden han døde et sted på fjellet uten å hatt kontakt med noen som viste fakta- om han hadde nådd toppen og evt døde på vei ned. Uansett- 29 mai 1953 nådde newzealenderen Edmund Hillary og sherpaen Tenzing Norgay toppen (men det er en annen historie). Underholdende bok, spennende fjell!! Ha en god kveld hilsen M


2 kommentarer:

 1. Eit fascinerande fjell! Vakkert og skremmande!
  Har blitt sittande nokre kveldar og sjå på Discovery, som har ein eller annan serie om dette no. Crazy folk som prøvar seg...og dei fleste som døyr gjer det på vegen ned att. Håpar dei syns toppen var verdt det!

  Uansett - nyt kvelden og helga som nærmar seg! :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Vet du at jeg elsker program som handler om ekspedisjonene til Mount Everest og K2! Det er så fascinerende og jeg skjønner ikke hvorfor jeg synes det er så fengende, men det er noe med å sitte i en trygg og varm sofa, og se folk slite seg fram i kulda hihi!! Nei, jeg skjønner jo at folk gjerne vil komme seg på toppen av verden. Det ser jo fantastisk ut! Du har sikkert rett i at det er derfra vimplene kommer hihi!! Ha en fin søndag! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett